Logo Alma Pura Massage in Zeist

Wat zijn chakra’s?

Ons lichaam heeft een heleboel chakra’s waaronder de 7 belangrijkste chakra’s: De hoofdchakra’s. Chakra’s worden de energiecentra van ons lichaam genoemd. De 7 chakra’s liggen langs de ruggengraat  en zijn met elkaar verbonden. Zij zorgen voor de energiestroming van diverse gebieden in ons hele lichaam en hun bijbehorende organen en cellen.

Boek een chakra healing
wat zijn chakras

Wanneer is er een blokkade in een chakra?

Je kunt chakra’s omschrijven als draaiende wielen of draaikolken van energie. Deze houden de energie van ons lichaam in stand. Wanneer je je niet goed voelt fysiek of mentaal, ziek bent of niet lekker in je vel zit, is er een blokkade in 1 of meerdere chakra’s.  Door deze blokkade(s) op te sporen via Chakra Healing en de chakra(‘s) weer in balans te brengen krijg je inzicht in het daadwerkelijke probleem en kan deze opgelost worden.

chakra healing

Wat is Chakra healing?

Als de blokkade in het chakra is gevonden, is het belangrijk het desbetreffende chakra weer te helen. Dit noemen we Chakra Healing. Chakra healing kan door middel van diverse therapievormen waaronder: edelsteen therapie, Bachbloesem therapie, helende massages, aroma therapie of kleurentherapie, maar ook door therapeutische gesprekken en voedingsadvies.

chakra blokkade

Voorbeeld van een chakra blokkade

Een minder goed werkend chakra heeft invloed op ons hele zijn als mens. Neem nu als voorbeeld het hartchakra. Als het hartchakra gesloten is, kan je als persoon niet goed doorvoelen, je durft niet van iemand of van jezelf te houden. Staat je hartchakra juist volledig open dan kan dit als een grote belasting worden ervaren. Invloeden van buitenaf komen keihard binnen, omdat deze persoon van alles voelt en niet goed instaat is zichzelf hiertegen te beschermen.

Een chakra die uit balans is heeft dus behoefte aan aandacht en genezing. Vaak betekent dit het oplossen en/of verwijderen van problemen en dus het opheffen van de chakra blokkade.

Waarom worden chakra’s vaak afgebeeld als lotusbloemen?

Chakra’s bevinden zich ook in het subtiele lichaam (de aura). Chakra’s bepalen o.a.: hoe je je voelt, of je wel of niet gezond bent en hoe je je gedraagt. Vaak worden de chakra’s ook wel betiteld als lotusbloemen, omdat ze in veel opzichten lijken op het opengaan en het sluiten van een bloemknop. Door middel van meditatie therapie kan je leren je chakra’s door middel van lotusbloemen te openen en sluiten.

Waar staan de 7 chakra’s voor?

Het 1e chakra het stuitchakra

Het stuitchakra bevindt zich aan het einde van de ruggengraat bij het stuitje en hoort bij het element aarde. Het chakra staat voor het zijn en aarden. De kleur van het 1e chakra is rood.  Dit chakra hoort bij nagels, botten, tanden, armen en benen, de dikke en de dunne darm, anus, prostaat en de celstructuur. Het hoofdprobleem van het basischakra is angst. De hormoonklier die bij dit chakra hoort zijn de bijnieren. De functie van dit chakra is: gronden, opbouwen van zekerheid en het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Gevolgen van een blokkade in het stuitchakra zijn o.a.: overgewicht, aambeien, verstopping van de darmen, artritis, anorexia en knieproblemen.

Het 2e chakra het miltchakra

Het miltchakra staat voor voelen en zelfvoldoening en het bijbehorende element is water. Dit chakra bevindt zich onder de navel bij het heiligbeen. De organen die bij het 2e chakra horen zijn: de geslachtsorganen, nieren, blaas, bekken en vloeibare stoffen. De hormoonklieren van dit chakra zijn de eierstokken en de testikels. Het hoofdprobleem bij een blokkade in het 2echakra is schuldgevoel. De kleur die bij dit chakra hoort is oranje. De functie van dit chakra is het ontwikkelen van eigenwaarde, het vermogen om te geven en nemen en seksualiteit. Gevolgen van een blokkade in het 2e chakra kunnen zijn: impotentie, frigiditeit, problemen met blaas, baarmoeder of nieren, stijfheid in onderrug.

Het 3e chakra het zonnevlechtchakra

Het zonnevlechtchakra staat voor willen en zelfbepaling en heeft het element vuur. Dit chakra bevindt zich net boven de navel. Geel is de kleur die dit chakra draagt.  De organen die bij dit chakra horen zijn; de onderrug, maag, lever, milt, het spijsverteringssysteem, galblaas, autonome zenuwstelsel en de spieren. De alvleesklier is de hormoonklier die bij het zonnevlechtchakra hoort. Het hoofdprobleem van dit chakra is schaamte. De functie van het 3e chakra is het ontwikkelen van de eigen identiteit, empathie, het aangaan van relaties, anderen accepteren zoals ze zijn. Gevolgen van een blokkade in het 3e chakra kunnen o.a. zijn: maagzweer, diabetes en hypoglycemie

Het 4e chakra het hartchakra

Het 4e chakra staat voor beminnen en zelfacceptatie, draagt de kleur groen en hoort bij het element lucht. Het hartchakra bevindt zich midden op de borst bij het hart. De hormoonklier die bij dit chakra hoort is de thymus en de bijbehorende organen zijn: het lage deel van de longen, het hart, bovenrug, circulatie en de borst. Het hoofdprobleem van dit chakra is verdriet. De functie van het hartchakra is het ervaren en geven van onvoorwaardelijke liefde, compassie, heling en warmte. Gevolgen van een blokkade in het hartchakra zijn o.a.: astma, hoge bloeddruk, hartkwalen en longaandoeningen.

Het 5e chakra het keelchakra

Het keelchakra staat voor spreken en zelfexpressie en behoort tot het element ether. Het keelchakra bevindt zich bij de keel tussen de sleutelbeenderen. De kleur die bij dit chakra hoort is blauw. De bijbehorende organen van het 5e chakra zijn: de bovenste longtoppen, de schildklier, bijschildklieren, stembanden, luchtpijp, kaak, keel, hals en nek. De hormoonklier van dit chakra is de schildklier. Het hoofdprobleem dat bij dit chakra hoort is leugens. De functie van het keelchakra is communicatie, expressie en creativiteit. Gevolgen van blokkade zijn o.a.: keelpijn, stijve nek, verkoudheid, problemen met schildklier en gehoorproblemen.

Het 6e chakra het voorhoofdchakra

Het voorhoofdchakra staat voor zien en zelfbespiegeling, draagt de kleur indigo en het bijpassende element is licht. Het chakra bevindt zich op het voorhoofd tussen de wenkbrauwen. De hormoonklier van deze chakra is de pijnappelklier. De bijbehorende organen zijn: het gezicht, oren, ogen, neus, neusholte, kleine hersenen en de hypofyse. Het hoofdprobleem van dit 6e chakra is illusie. De functie van het voorhoofdchakra is: waarnemen, intuïtie, intellect, helder waarnemen en hogere geest. Gevolgen van een blokkade van het voorhoofdchakra zijn o.a.: hoofdpijn, depressie, nachtmerries, oogproblemen en vermoeide ogen.

Het 7e chakra het kruinchakra

Het kruinchakra bevindt zich op de kruin bovenop het hoofd en draagt de kleur violet. Het thema van dit chakra is weten en zelfkennis. Het element dat bij dit chakra hoort is gedachte. De bijbehorende organen zijn: de hersenen, de kleine hersenen en de schedel. De hormoonklier is de hypofyse. Het hoofdprobleem van dit chakra is gehechtheid. De functie van het 7echakra is: zelf realisatie, menselijke perfectie, inzicht, bewustzijn via het eeuwig wezen.  Gevolgen van een blokkade in het kruinchakra zijn o.a.: depressie, verveling, verwarring, vervreemding, apathie, onvermogen tot leren en begrijpen.

Hulp door chakra healing?

Vermoed je dat jij ook een chakra blokkade hebt en wil je hier graag mee geholpen worden? Ik kan je helpen. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met me op.

Contact

Industrieweg 32-10, 6606 AS Maarssen

Tel. 06-33094350
info@almapura.nl 

Openingstijden:

ma tm vrij  10.00 tot 17.00

Stel een vraag

Versturen