Hoe werkt edelsteen therapie?

Edelsteen therapie wordt steeds populairder. Steeds meer celebrities, psychotherapeuten en artsen in de complementaire geneeskunde ontdekken de kracht van wat de natuur ons te bieden heeft. De basis van alle medicijnen komt immers uit onze natuur.

Edelstenen voor edelsteen massage

De geschiedenis van edelstenen

De krachtige en helende werking van edelstenen is al duizenden jaren bekent. Zowel bij de Egyptenaren ruim 3300 jaar v.Chr. als bij de Indianen, Grieken en Romeinen. Ook in de bijbel worden edelstenen vaak vermeld.

De Egyptenaren en topaas
Zo geloofde de Egyptenaren bijvoorbeeld dat gele topaas zijn goudgele kleur kreeg van de zonnegod Ra. Zij geloofden dat topaas hen zouden beschermen tegen boze geesten in de nacht.

De Romeinen en amethist
De Romeinen en Grieken gebruikten de prachtige paarse amethist om zich te beschermen tegen dronkenschap. Amethist stond toen al bekend om zijn zeer verhelderende werking. Door wijn te drinken uit bekers met een amethist erin of door wijn te drinken met een amethist in de mond hoopte de mensen aan het dronkenschap te ontkomen. In Europa tijdens de Renaissance (13e tot de 16e eeuw) geloofde men dat topaas magie kon afweren en vervloekingen verbreken. Topaas zou ook fysieke en geestelijke disbalans, zoals jaloezie en woede kunnen verdrijven.

turkoois egyptisch

De indianen en turkoois
De indianen gebruikten veel turkoois en verwerkten dit in sieraden. Zij geloofden dat turkoois iemand mooier, aantrekkelijker en gezonder maakte. Door de prachtige azuurblauwe kleur helpt turkoois je te verbinden met de elementen lucht en water. Zij beschouwden turkoois als scherven van de hemel. Ook de Egyptenaren gebruikte veel turkoois.

Edelstenen en de bijbel
Als je in de bijbel gaat zoeken naar edelstenen en mineralen, dan kom je al gauw terecht bij Exodus 36-40. De bouw van de Tabernakel.

De kleding van de hogepriester wordt zeer nauwkeurig beschreven in Exodus 39. De hoge priester draagt op elke schouder een edelsteen waarin de namen van de stammen geschreven staan. Op het borstschild van de hogepriester zijn ook edelstenen bevestigd. Dit borstschild, bevat 4 x 3 rijen edelstenen, twaalf stenen dus. Het volk Israël werd gevormd uit de 12 zonen van Jacob. Zij vormen de 12 stammen van Israël. Op elke steen van het borstschild staat een naam van een stam geschreven. Dus de hogepriester droeg de 12 stammen van Israël op zijn hart.

De stenen die hij droeg waren: robijn, topaas, smaragd, granaat, saffier, aquamarijn, barnsteen, agaat, amethist, turkoois, onyx en jaspis.

ontstaan edelstenen

Hoe ontstaan edelstenen?

Edelstenen ontstaan diep in de grond, soms wel miljoenen jaren geleden. Door invloeden van de aarde ontstaan edelstenen in tal van kleuren. Door bijvoorbeeld het vele ijzer in de grond bij Uruguay is de amethist die daar gevonden wordt paars. Koper is hetgeen dat bijvoorbeeld azuriet blauw maakt. Toch maken meerdere combinaties van metalen ook weer verschillende kleuren. Zo wordt de groene smaragd gekleurd door chroom en vanadium. Chroom maakt de robijn rood en de calciet oranje. Door de vele mineralen in de grond is elke steen uniek en heeft zijn eigen werking en eigenschappen.

maak een afspraak voor edelsteen therapie

Hoe werken edelstenen?

Edelsteen therapie en de holistische denkwijze
De energetische werking van edelstenen is zeer bijzonder. Net als bij Bachbloesem therapie gaan we bij edelsteen therapie uit van de holistische denkwijze. Bij de holistische denkwijze vormen het lichaam, de geest en de ziel van een mens samen één geheel, een uniek mens. Het lichaam, de geest en ziel moeten in balans zijn om een gelukkig en gezond bestaan te kunnen leiden. Als één van deze drie uit balans is kan iemand zich ziek of mentaal niet goed voelen. Als dit evenwicht weer hersteld is, is de patiënt pas genezen. Dit noemen we ook wel Chakra Healing.

Is ons lichaam zelfgenezend?
Vaak slikken mensen die naar een reguliere arts gaan medicijnen. Deze medicijnen bestrijden echter vaak alleen het symptoom en niet de oorzaak. Ons lichaam is gemaakt om zelfgenezend te zijn. Denk maar eens aan een snee in je vinger die vanzelf geneest. Daar hoef je niets voor te doen, het lichaam regelt dit zelf. Holistische geneeswijzen, zoals de energetische edelsteentherapie, stimuleren die zelfhelende kracht. Dit gebeurt door niet alleen de symptomen van een ziekte of disbalans aan te pakken. Ook de oorzaak wordt aangepakt. Hierdoor kan echte genezing of heling plaatsvinden.

edelsteen therapie behandeling

Hoe helpen edelstenen het lichaam weer te genezen?

Edelstenen kunnen door hun unieke vorm, structuur en samenstelling energie omvormen en doorgeven. Deze energie is zeer herkenbaar voor ons lichaam en onze geest. De energiebanen in ons lichaam kunnen hierdoor worden herstelt. Een herstelde balans en heling zijn het effect, waardoor ons lichaam het zelfgenezend proces weer oppakt.
Dus door de juiste edelstenen te gebruiken op de juiste plekken van het lichaam en onder de juiste omstandigheden, zal het lichaam aangespoord worden om te genezen. Zowel fysiek als metaal.

Amethist tegen hoofdpijn
De amethist hoort bij het voorhoofd en -kruinchakra. Door een amethist op het voorhoofd te leggen en rustig te gaan liggen kan het veel soorten hoofdpijn bestrijden. Een massage met edelstenen kan ook zeer helend zijn bij hoofdpijn.

Hematiet bij bloedarmoede
Zo helpt hematiet o.a. bij bloedarmoede die veroorzaakt wordt door ijzer tekort. Deze steen bestaat uit zuiver ijzeroxide die ijzer en de aanmaak van ijzer afgeeft aan het lichaam.

edelsteen hart rozekwarts

Rozekwarts de steen van de liefde
De rozekwarts is de steen van de liefde. Een prachtige zachtroze steen die ook goed werkt bij kinderen. Door een rozenkwarts op het hartchakra te dragen wordt o.a. onvoorwaardelijke liefde en zelf liefde gestimuleerd. Dit wordt over het algemeen niet meteen bewust ervaren, maar resulteert gegarandeerd in een fijner gevoel en meer harmonie met de omgeving.

De zwarte toermalijn tegen straling
De zwarte toermalijn werkt o.a. aardend, beschermend en werkt zeer goed tegen straling. Straling heeft een zeer negatieve invloed op ons lichaam en staat in verband met het ontstaan van vele ziektes waaronder kanker. Zit je bijvoorbeeld vaak achter de computer? Dan is het zeer goed om een stuk zwarte toermalijnstaaf tussen jou en de computer te leggen. De zwarte toermalijn beschermt je tegen de directe straling.

Heeft elke edelsteen een werking?
Elke edelsteen heeft een bepaalde werking rechtstreeks gegeven vanuit onze natuur waar alles wat we nodig hebben uit ontstaat en is. Dus of je nu af wilt van fysieke problemen of mentale problemen, zoals neerslachtige gevoelens of stress? Laat de mystieke, oeroude edelstenen je weer op het goede pad brengen en ervaar zelf hun helende eigenschappen.

edelsteen legging Zeist

Hoe gaat edelsteen therapie in zijn werk bij Alma Pura?

Edelsteen therapie is een zeer fijne manier om klachten te helpen genezen. Tijdens een edelsteen therapie consult hebben we eerst een gesprek om te bepraten wat de fysieke en/of mentale klachten zijn. Op basis van je dit gesprek bepaal ik zorgvuldig wat er aan de hand is en wat het onderliggende probleem is dat moet worden aangepakt. Daarna zoek ik de stenen uit die helpen bij het oplossen van het probleem. Er zijn diverse mogelijkheden om met edelstenen te werken. Zoals: een edelsteen legging, edelsteen elixer, edelsteen olie, edelstenen bij je dragen als trommelsteen, als amulet, een edelsteen massage of een edelsteen plaatsen op een bepalende plek in huis of op het werk. Zoals op het nachtkastje of op je bureau. Soms is het om goed te kunnen behandelen mogelijk om een combinatie van de bovengenoemde mogelijkheden toe te passen.

Een edelsteen legging
Tijdens een edelsteen legging ga je ontspannen liggen op de massage bank. Meestal op de rug. Je houdt tijdens de edelsteenlegging gewoon je kleding aan. Kies het liefst voor makkelijk zittende kleding van natuurlijk materiaal zoals: katoen of wol. Als je lekker ligt, leg ik de stenen die van toepassing zijn op en/of langs je lichaam. Zo blijf je een tijdje (afhankelijk van de klacht) ontspannen liggen met een fijn achtergrondmuziekje. Soms met een lekker dekentje over je heen of een warmtekussen in je nek. Een edelsteen legging is zeer effectief en kan zowel zeer ontspannen werken als soms heftige emoties oproepen die deel uitmaken van het helingsproces. Hierbij word je vakkundig begeleid.

edelsteen therapie zeist

Meer over edelstenen ...

Edelsteen elixer
Een edelsteen elixer is bronwater dat vermengd is met de eigenschappen en energie van een edelsteen. Het water wordt op een bepaalde manier gemaakt zodat de steen zijn eigenschappen met het water vermengd en helend kunnen werken van binnen uit. Maak edelsteenelixers niet zomaar zelf. Sommige stenen zijn namelijk giftig.

Edelsteenolie
Edelsteenolie is olie vermengd met de helende eigenschappen en energie van een bepaalde edelsteen. Bij sommige klachten zoals huidklachten kan deze olie zeer genezend werken. Ook kan je met edelsteen oliën massages toepassen waardoor het lichaam aangespoord wordt en weer kan helen.

Edelstenen als trommelsteen of amulet
Soms is het van toepassing een bepaalde steen een periode bij je te dragen om je kracht en of heling te geven. Dit kan door middel van een losse edelsteen die je bijvoorbeeld in je broekzak of bh draagt (een trommelsteen). Of door een steen op een bepaalde plek te dragen zoals bij het keelchakra of het hartchakra. Dan draag je een steen op je hals als amulet sieraad

Edelsteen Massage Zeist

Edelsteen massage

Een edelsteen massage is een zeer helende massage die zeer ontspannend en helend is. Deze massage wordt gegeven met warme edelstenen in de handen van de masseur. Deze massage kan toegepast worden op zowel het hele lichaam als kleine delen van het lichaam die heling nodig hebben. Deze massage geeft een diepe ontspanning en werkt zeer verrijkend.

lees meer over edelsteen massage

Edelstenen op bepaalde plekken zoals in huis of op het werk

Edelstenen hebben niet alleen invloed op je lijf, maar ook op hun omgeving. Stenen op bepaalde plekken in het huis of op het werk kunnen zeer ontspannen en zuiverend werken. Sommige stenen bevorderen bijvoorbeeld de slaap en andere helpen je succesvoller op het werk te zijn of creëren een prettigere werksfeer.

Ben je geïnteresseerd in een edelsteen therapie consult? Je bent van harte welkom. Of wil je graag wat meer informatie? Neem dan gerust contact met me op.

maak een afspraak neem contact met mij op

Contact

Osdorperweg 1067TD Amsterdam  

Tel. 06-33094350

info@almapura.nl 

Openingstijden:

Dinsdag 10.00 tot 17.00

Woensdag10.00 tot 17.00

Donderdag 10.00 tot 17.00

Stel een vraag