Wat is Bachbloesem therapie?

Waar kunnen Bachbloesem remedies allemaal bij helpen?
Bachbloesems hebben heilzame eigenschappen die helpen bij vrijwel alle klachten en/of gevoelens en onzekerheden. Zoals bijvoorbeeld: angsten, depressieve gevoelens, stress, verdriet, slaapproblemen, onzekerheid, onrust en faalangstige gevoelens. Bachbloesems kunnen je emoties weer in evenwicht te brengen. Ook helpen ze bij bijvoorbeeld een sollicitatie, een echtscheiding, examenvrees of tijdens rouwprocessen. Bachbloesems brengen je als een frisse wind weer in balans.

wat is bachbloesem therapie

Hoe is Bachbloesem therapie ontstaan?

Bachbloesem therapie oftewel de Bachbloesem remedies werden ontdekt door Edward Bach in het begin van de vorige eeuw. Edward Bach was een Engelse arts, bacterioloog, homeopaat en kruidengenezer. Hij werkte onder meer in het Londense Universiteitsziekenhuis waar hij diverse vaccins ontwikkelde. Hij ontdekte dat bloesems van diverse bomen, planten en struiken een positieve invloed hebben op vele emoties en gemoedstoestanden.

bloesem

Hoe gaat Bachbloesem therapie in zijn werk?

Na een uitgebreid gesprek stel ik speciaal voor jou een Bachbloesem remedie samen die je helpt bij wat je op dat moment nodig hebt in je leven. De Bachbloesem remedies die jij nodig hebt worden in een druppelflesje gedaan die deels gevuld is met gedestilleerd water. Er kunnen maximaal 7 verschillende Bachbloesem remedies worden toegevoegd aan 1 remedie. Het flesje met de Bachbloesem remedie mix speciaal voor jou zit in een druppelflesje. Elke dag druppel je een aantal druppels hiervan in een glas water of sap. Het aantal druppels per dag en hoe vaak per dag is afhankelijk van wat bij jou past en wat jij nodig hebt. Het aantal druppels dat er nodig is voor jou, wordt nauwkeurig bepaald tijdens het consult.

Elke Bachbloesem helpt bij een specifiek onderdeel. Zo helpt Hornbeam bijvoorbeeld bij mensen die zich moe, lusteloos en uitgeblust voelen en zorgt dat deze mensen weer fris en uitgeslapen wakker worden.
Zij krijgen hun vitaliteit en levenslust terug, voelen zich fitter en beter opgewassen tegen de dagelijkse taken.

Als bachbloesem therapeut beschik ik over alle 38 Bachbloesem remedies die in druppelflesjes zitten. Ik gebruik de Bachbloesem remedies van Ladrôme, omdat deze biologisch zijn en dus geen pesticiden bevatten.

reserveer direct je bachbloesem therapie
bachbloesem therapie

De Bachbloesem remedies van ladrôme

Veel gestelde vragen ...

Hebben Bachbloesem remedies bijwerkingen?
Nee, Bachbloesems zijn 100% veilig, hebben geen bijwerkingen en geen verslavende werking. Ook zijn er geen allergische reacties bekend op de remedies.

Zijn Bachbloesems veilig voor kinderen?
Ja, de Bachbloesems zijn geheel veilig in gebruik voor kinderen. Bij hele kleine baby’s laat je de druppels niet innemen, maar kan je de druppels bijvoorbeeld zachtjes op je hoofdje druppelen. Bijvoorbeeld bij huilbaby’s.

Zijn Bachbloesems veilig voor dieren?
Ja, Bachbloesem remedies zijn 100% veilig voor dieren. Bijvoorbeeld bij angstige honden kunnen Bachbloesem remedies erg kalmerend werken.

direct contact met alma pura

Hoe worden Bachbloesem remedies gemaakt?

De bloesems worden geplukt als ze in volle bloei staan. De remedies (tincturen) worden gemaakt van de bloesem en natuurlijk bronwater. Bachbloesem remedies worden op 2 manieren gemaakt, de zonnemethode en de kookmethode.

De zonnemethode
Bij de zonnemethode wordt de bloesem geplukt met handschoenen aan en worden de bloesems voorzichtig in water gelegd. Deze wordt 3 uur blootgesteld aan de volle zon. Dan worden de bloesemtakjes uit het water gehaald en wordt het aangelengd met alcohol (natuurlijke Brandy) om de houdbaarheid te verlengen. Dit heeft geen invloed op de werking van de Bachbloesems.

De kookmethode
De kookmethode gaat als volgt: Als de bloesems voorzichtig geplukt zijn worden deze eveneens in puur bronwater gelegd. Dan zet men het op het vuur om vervolgens een half uur te laten koken. Daarna worden de bloesems eruit gehaald en het water gezeefd. Daarna wordt er een evenredig aantal alcohol (natuurlijke Brandy) toegevoegd.

De 38 Bachbloesem remedies

Bachbloesem remedies zijn voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Of dit nu positiever denken is, je meer zelfvertrouwen wilt opbouwen, beter wilt slapen of meer rust in je hoofd wilt hebben. Er is een passende Bachbloesem voor elke hulpvraag.

In totaal zijn er wel 38 soorten bachbloesem remedies waar bachbloesem therapeuten mee werken + nog een blend van diverse Bachbloesems die de eerste hulp remedie wordt genoemd. Een aantal voorbeelden van Bachbloesem remedies zijn o.a.:

agromony

Agrimony (Agrimonie)

Agrimony-typen komen opgewekt en zorgeloos over, maar zij houden hun bezorgdheid verborgen achter een masker van vrolijkheid.
Met grappen en zwarte humor wuiven zij hun zorgen en pijn weg. Zij houden niet van alleen zijn en zoeken voortdurend afleiding om niet te hoeven nadenken over hun problemen.
Soms worden de zorgen onderdrukt met behulp van alcohol, roken of eetbuien.

Het zijn vredelievende mensen, die een hekel hebben aan conflicten. Omdat zij nooit klagen zijn zij prettig gezelschap en door hun aanstekelijke vrolijkheid graag geziene gasten op feesten.

Bach bloesem agrimony geeft ontspanning en rust die nodig is om zorgen en problemen onder ogen te zien.
Zonder de humor en vrolijkheid te verliezen kunnen deze mensen hun gevoelens uiten en accepteren dat het leven ook minder vrolijke kanten heeft.
Deze remedie is ook geschikt voor kinderen die altijd de clown uithangen, ondanks hun pijn of verdriet.

Oak (Eik)

Oak-typen zijn sterke, standvastige mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Betrouwbare en harde werkers, die nooit bij de pakken neerzitten en bij moeilijkheden doorvechten tot een klus is geklaard.
Voor familie, vrienden en collega´s zijn zij de spreekwoordelijke rots in de branding.
Met deze positieve eigenschappen zouden Bach remedies niet nodig zijn, maar zij kunnen doorschieten in hun daadkracht en te veel van zichzelf eisen, waardoor zij uiteindelijk helemaal uitgeput raken.

Oak herstelt de verloren energie. Deze mensen krijgen hun kracht en vitaliteit weer terug en zijn beter in staat naar de waarschuwingssignalen van het lichaam te luisteren.
Zij kunnen zichzelf op tijd een halt toeroepen en voor de nodige ontspanning zorgen.

Bron: 38 bachbloesems 

White Chestnut (Paardenkastanje)

De wild chestnut-typen kunnen ongewenste gedachten niet van zich af zetten.
Hun hoofd vol zit met zorgelijke overdenkingen; daardoor lijken zij soms afwezig en kunnen zich niet goed concentreren. ’s Nachts liggen zij uren wakker, omdat de zorgen dan nog groter lijken.
Steeds weer laten piekeraars alle mogelijke scenario’s de revue passeren, ook al weten zij dat niets de situatie kan veranderen.

Bach bloesem White Chestnut doorbreekt de negatieve denkspiraal, zodat mensen hun gedachten weer onder controle krijgen en de problemen in de juiste proporties kunnen zien. De remedie helpt ook als er vervelende deuntjes voortdurend door het hoofd spoken.
White Chestnut is goed te combineren met eerste hulp remedie, omdat piekeren vaak gepaard gaat met stress.

Bron: 38 bachbloesems 

Wat kost Bachbloesem therapie?

Om goed in kaart te krijgen welke Bachbloesem remedie bij jouw past, gaan we eerst in gesprek. Dit gesprek varieert van een half uur tot anderhalf uur. Dit ligt aan hoeveel tijd nodig is om een goed beeld van je situatie te krijgen zodat ik een goede en passende remedie voor je kan maken.

Een therapiesessie kost €55,- per uur en een druppelflesje Bachbloesem remedie op maat €15,-. Een druppelflesje gaat zo’n 3 maanden mee. Bewaar het flesje op een koele en donkere plek.

Wil je een afspraak maken of meer informatie over Bachbloesem therapie? Neem dan gerust contact met me op.

Contact met alma pura in schoorl

Contact

Osdorperweg 1067TD Amsterdam  

Tel. 06-33094350

info@almapura.nl 

Openingstijden:

Dinsdag 10.00 tot 17.00

Woensdag10.00 tot 17.00

Donderdag 10.00 tot 17.00

Stel een vraag