De krachtige werking van de guldenroede 

De guldenroede is een vrolijke, gele plant die bloeit van juli tm augustus. Je vindt hem in tuinen, langs weilanden, bosranden en op braakliggende gebieden. 

De guldenroede wordt al sinds de oudheid gebruikt voor medicinale doeleinden en werd vroeger vooral gezien als een belangrijk wondkruid. Er werden vooral omslagen mee gemaakt om wonden sneller te laten genezen. De indianen gebruikte deze plant bij keelpijn door erop te kauwen en ook tegen slangen- en insectenbeten. Later werd ontdekt dat de guldenroede zeer goed werkt voor de nieren. 

Gulderoede de geneeskracht

De guldenroede werkt diuretisch en helpt bij het afvoeren van nierstenen. Ook helpt guldenroede bij o.a:

Tandvleesproblemen
Bedplassen 
Vochtophoping 
Jicht
Verkoudheid 
Keelpijn
Kinkhoest
Reuma 
Huidaandoeningen 
Bijholteontsteking 

Guldenroede wondermiddel voor de nieren 

Guldenroede is een tonicum voor de nieren. Het werkt urine-afdrijvend. De saponinen en leicarposide zorgen ervoor dat dit een spoelmiddel is voor de urinewegen De urineproductie kan na inname van guldenroede tot tweemaal zo hoog worden zonder dat de nieren hierdoor geïrriteerd raken. Het helpt daarom nierstenen te voorkomen, werkt samentrekkend en ontstekingswerend. 

De saponinen in guldenroede in samenwerking met het koffiezuur en chlorogeenzuur zorgen voor de antiseptische werking voor de urinewegen. Ook is het een weefstelherstellend middel voor de nieren. Daarnaast werkt guldenroede krampwerend en verhoogt het de weerstand van de bloedvatwanden waardoor er minder vocht doorheen sijpelt. 

De spirituele betekenis van de guldenroede

Buiten de krachtige medicinale werking van de guldenroede is deze plant op spiritueel gebied minstens zo krachtig. 

Zo staat de guldenroede voor manifestatiekracht en activeert het de mannelijke kracht in jezelf. De kracht van doen en doorzettingsvermogen. Guldenroede helpt ook je innerlijke kind naar boven te halen en onderdrukte gevoelens en angsten de ruimte te geven om tot uiting te komen. 

De guldenroede helpt je om keuzes te maken wanneer je last hebt van besluiteloosheid. Ook helpt deze vrolijke plant je optimistischer te maken en stemt je vrolijker. Ook werkt deze beschermend en zet hij aan tot actie. De plant helpt bij verwerkingsprocessen en activeert je volledige fysieke en emotionele systeem. 

De gele guldenroede werkt op het zonnevlechtchakra. Dit chakra staat onder andere voor het ego, je persoonlijkheid, wilskracht, zelfdiscipline en warmte in jouw persoonlijkheid. De guldenroede helpt dit chakra in balans te brengen. 

Guldenroede thee maken

Guldenroede is het makkelijkst in te nemen als thee en zeer makkelijk om zelf te maken. Pluk een aantal takken en pluk de bloemen eraf. Leg deze op een rekje met theedoek op een droge en donkere plek. Laat ze drogen tot dat ze kurkdroog zijn en bewaar daarna in een goed afgesloten pot. 

Droogboeket 

Liever een gezellig droogboeket? Pluk een aantal stengels en bind ze met een elastiekje aan elkaar. Bind er een touwtje aan en hang het bosje op een droge, donkere plek te drogen. Zet ze als ze helemaal droog zijn in een vaas en geniet de positieve kracht die deze prachtige bloemen uitstalen. 

Contact

Osdorperweg 1067TD Amsterdam  

Tel. 06-33094350

info@almapura.nl 

Openingstijden:

Dinsdag 10.00 tot 17.00

Woensdag10.00 tot 17.00

Donderdag 10.00 tot 17.00

Stel een vraag