Logo Alma Pura Massage in Zeist

Waarom ruikt regen zo lekker?

Het is een feit. Het is al weken prachtig weer, maar zo af en toe piept er dan toch een regenbui tussendoor. Heerlijk om de natuur even te voorzien van een lading broodnodige watertoevoer. Maar waar komt die heerlijke geur tijdens een zomerse regenbui toch vandaan?

waarom ruikt regen zo gezond

Bacteriën

Grappig genoeg heeft regen als het in de lucht zweeft geen geur. Pas als een druppel de grond raakt en het reageert op aarde komt er een bijna zoete lucht vrij. Amerikaanse wetenschappers bedachten een naam voor dit natuurfenomeen: petrichor. Dat te herleiden is naar het Griekse woord petra dat steen betekent en ichor dat refereert aan de vloeistof die als bloed door de aderen van de goden gaat. Het fenomeen werd in 1964 als eerste in het wetenschappelijke tijdschrift Nature beschreven.

Als het lang droog is geweest, is de geur het sterkst. Dat heeft alles te maken met de bodem. Als het heel lang droog is, ontstaan er bacteriën in de grond. Bij een neervallende regendruppels worden bacteriën opgenomen door de druppel. Als die druppel weer verdampt, worden die bacteriën mee de lucht in genomen. En dat ruik je.

waarom ruikt regen zo lekker
aura reinigen in de regen

Je aura reinigen in de regen

Op een warme lente- of zomerdag is een plens regen een heerlijke verkoeling. Ook is het een geweldige manier om je aura eens op een natuurlijke manier even helemaal te reinigen.

Ga lekker in je bikini of gewoon met kleding aan in de regen staan en geniet van de heerlijke geur. Sta goed geaard met beide voeten stevig op een natuurlijke ondergrond.

Visualiseer hoe de regen al je negatieve gevoelens, gedachten, pijn en verdriet van je lichaam af laat stromen, mee de grond in.

Daarna stel je je voor dat de regen je overspoelt met een stortvloed aan druppels vol kracht, blijheid, positieve gedachten en energie. Maak als je wilt een dansje, ren een rondje, zwaai met je armen, huppel of spring en geniet van dit overweldigende positieve gevoel!

Hierna voel je je als herboren! Neem hierna een lekker warme douche of bad met een heerlijk aroma zoals lavendelolie om te ontspannen of verkwikkende rozemarijnolie.

Contact

Industrieweg 32-10, 6606 AS Maarssen

Tel. 06-33094350
info@almapura.nl 

Openingstijden:

ma tm vrij  10.00 tot 17.00

Stel een vraag

Versturen