Logo Alma Pura Massage in Zeist

Waarom is een massage zo gezond?

10 redenen waarom een massage gezond is

Jezelf regelmatig laten verwennen door een massage van een goede masseuse of masseur is zeer gezond. Een massage is niet alleen heel ontspannend, maar vermindert stress, verlaagt de bloeddruk en bevordert je weerstand. 

Alma Pura massage praktijk Zeist geeft diverse weldadige massages zoals ontspanningsmassages, hot stone massages en heerlijke edelsteen massages. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een massage voor je mentale en fysieke gezondheid?

Ontspannings massage Zeist

10 redenen op een rijtje waarom massage zo gezond voor je is:

 1. Een massage maakt je gezonder!

Het regelmatig ondergaan van een heerlijke ontspanningsmassage kan ervoor zorgen dat je lichaam gezond blijft of juist gezonder wordt.

2. Massage herstelt je spieren

Een weldadige massage zorgt ook voor het herstel van je spieren. Door het masseren van de spieren door een masseuse of masseur wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en kunnen je spieren sneller herstellen. Bijvoorbeeld na het sporten om spierpijn drastisch te verminderen. Hierdoor voel je je sneller weer fit en het maakt het sporten een stuk makkelijker! Hierdoor is een bezoek aan een massagepraktijk voor vele (top)sporters een must.

voetenbad

3. Een massage versterkt je weerstand

Door een massage worden afvalstoffen sneller afgevoerd, hierdoor kan je lichaam ook weer sneller voedingsstoffen opnemen. Dit proces versterkt je immuunsysteem en boost op die manier je weerstand. Wat dacht je van een verwarmende Hot Stone massage? Bij Alma Pura massage praktijk Zeist krijg je de fijnste hot stone massage met warme lava stenen en vooraf een heerlijk aromatisch voetenbad met koffie/thee en wat lekkers.

4. Een massage verlaagt je bloeddruk

Door het masseren van het lichaam zal je een totale toestand van kalmte en rust ervaren. Hierdoor wordt ook je hartritme rustiger. Je wordt tijdens een massage al binnen enkele minuten helemaal relaxed. Doordat je zo ontspannen bent en niet beweegt, hoeft je hart minder bloed rond te pompen waardoor je bloeddruk verlaagd. Zeer fijn voor zenuwachtige mensen en mensen met een hoge bloeddruk dus.

5. Een massage kan hoofdpijn verminderen of zelfs laten verdwijnen

Een gezichtsmassage of hoofdmassage werkt uitstekend tegen hoofdpijn. Zelfs mensen met regelmatige migraineaanvallen hebben vaak veel baat bij een massage.

6. Een massage kan rimpels helpen verminderen

Een goede gezichtsmassage bij voorkeur een gezichtsmassage met edelstenen kan rimpels drastisch helpen verminderen. De massage stimuleert de bloedsomloop in het gezicht en verwijderd de oude huidcellen die weer plaats maken voor nieuwe huidcellen. De edelstenen geven stoffen af die de huid zichtbaar doet verjongen. Hierdoor kan je er na meerdere sessies jaren jonger uitzien. Ik geef deze verjongende gezichtsmassage in mijn massagepraktijk in Zeist ook.

massage op massagetafel in Zeist

7. Een massage werkt tegen stress en helpt bij een burn-out

Door het masseren van je lichaam waaronder je nek, rug, schouders, benen en gezicht gaat je lichaam in zijn geheel ontspannen. Deze totaal ontspannen toestand is voor de meeste het ultieme relaxmoment. Tijdens en na de massage voel je je ontspannen en vredig. Hierdoor kan een massage bijdragen aan mensen die veel stress hebben en/of een burn-out hebben. Ook kan een massage zeer zinvol zijn bij het voorkomen van een burn-out.

8. Een fijne massage maakt vrolijk!

Een regelmatige massagebeurt kan de kans op depressie en neerslachtigheid verminderen. Een regelmatige ontspanningsmassage zorgt dat je ontspannen en gezonder in je vel zit waardoor je stukke vrolijker bent.

9. Een massage verbetert de balans tussen lichaam en geest

De mens is fysiek en mentaal met elkaar verbonden. Als je pijn hebt of verdrietig bent gaat je humeur daar onder lijden. Als je juist happy bent ben je ook meteen een stuk energieker. Een massage kan zorgen voor een beter humeur waardoor je lichamelijk ook lekkerder in je vel zit.

10. Een massage geeft energie

Na een heerlijke massage is je lichaam volledig ontspannen. Hierdoor is je lichaam lekker uitgerust en heb je merkbaar meer energie na het regelmatig krijgen van een goede massage. Ook stress neemt drastisch af. Je creëert hierdoor meer ruimte in je hoofd, waardoor je meer energie krijgt om je dagelijkse taken met gemak te volbrengen en je doelen na te streven.

Kom langs bij Alma Pura om te profiteren van deze 10 voordelen

Maak afspraak

Contact

Industrieweg 32-10, 6606 AS Maarssen

Tel. 06-33094350
info@almapura.nl 

Openingstijden:

ma tm vrij  10.00 tot 17.00

Stel een vraag

Versturen