Spiritueel nazomeren  

Spiritueel nazomeren

De nazomer is begonnen. De heide staat nog even in bloei en tot eind september kunnen we nog heerlijk nazomeren. 

 

Yin energie 

De mannelijk yang-energie wordt in deze periode vervangen door de vrouwelijke yin-energie. Door zo goed mogelijk mee te bewegen met de natuur en haar seizoenen, des te minder kans je hebt op dipjes en verkoudheid in de herfst. Meer yin-energie betekent meer rust toelaten en je meer verbinden met de kalme, ontvangende, vrouwelijke natuur.

Mabon

Het is de laatste maand van de zomer en de maand waarin Mabon (1 van de 8 jaarfeesten) gevierd wordt op 22 september. 

Mabon kondigt de herfst aan en de overgang van licht naar donker. Het is het tweede oogstfeest van het jaar. 

Het element aarde 

Het element aarde wordt geassocieerd met de nazomer. De planten in de aarde dragen nu vooral vruchten zoals appels, peren, pruimen en rozenbottels. Aarde staat voor balans, stabiliteit en voedende kracht. 

Aarde staat voornamelijk in verbinding met de spijsvertering. Het is dan ook juist in deze tijd van belang om op je voeding te letten. Te zorgen dat je goede voedingsstoffen binnenkrijgt en je jezelf niet over-eet. Kruiden die de spijsvertering ondersteunen zijn o.a. munt, kamille, gember, kurkuma, venkel, zoethout en anijs. 

Aarde energie werkt naar binnen. In tegenstelling tot het eerste gedeelte van de zomer die uit vuur energie bestaat. Het is dus tijd om naar binnen te keren, te aarden, te reflecteren en me-time in te lassen. 

     

5x Jezelf verbinden met de nazomer:

1. Aarden
Nu het buiten nog lekker is kwa temperatuur, is het heel fijn om met je voeten in de aarde te staan om te aarden. Bijvoorbeeld op het gras of op het strand. Dit geeft ontspanning en voert negatieve energie af. Ook geef de aarde nieuwe energie terug. 

2. Neem rust
Geef jezelf wat rust en plan me-time momenten in. Neem de tijd om te mediteren, een bewuste warme douche of bad te nemen of plan een massage voor jezelf. Pas op de plaats is van toepassing in deze tijd van het jaar. 

3. Neem je voeding in acht 
Van lichte en koudere voeding zoals koude dranken en salades is het tijd om langzaam weer over te stappen naar warmere voeding. Neem eens wat vaker een kop warme thee en een warme kop soep. 

4. Reflecteren 
Het element aarde geeft je tijd voor bezinning. Wat is er in het afgelopen jaar allemaal in je leven gebeurt. Wat ging er goed? Wat ging er minder goed? Welke elementen wil je de komende tijd gaan loslaten en welke elementen neem je mee in het aankomende half jaar? 

5. Zoek de juiste balans
De nazomer is de tijd voor balans in je leven. Zowel op mentaal als fysiek gebied. Zorg goed voor je lichaam en geest. Ontspan, maar maak ook tijd voor lichaamsbeweging zoals een fijne wandeling. Zorg ook voor voldoende slaap. 

Kortom:

Geniet van elk seizoen. Beweeg mee met de natuur. Wees lief voor jezelf en accepteer de overgang van licht naar donker. Alles draait in deze tijd om balans. 

Contact

Osdorperweg 1067TD Amsterdam  

Tel. 06-33094350

info@almapura.nl 

Openingstijden:

Dinsdag 10.00 tot 17.00

Woensdag10.00 tot 17.00

Donderdag 10.00 tot 17.00

Stel een vraag