Rozenwater wordt al sinds mensenheugenis gebruikt om zijn helende eigenschappen en verkwikkende geur. Koningen, koninginnen, keizers en prinsessen baadden duizenden jaren geleden al in rozenwater. Ook de Grieken, Romeinen en Egyptenaren waren zich al vroeg bewust van de helende eigenschappen van dit water van de roos.
Rozenwater wordt voor vele doeleinden gebruikt zoals: in het verwerken van recepten, voor cosmetische doeleinden, medische doeleinden en spirituele doeleinden.
Rozenwater is zeer geschikt om bijvoorbeeld:
Ik maak rozenwater zelf, omdat er in rozenwaters uit de winkel vaak heel veel toegevoegde ingrediënten zijn toegevoegd die de werking van puur rozenwater zoals deze bedoeld is teniet doen. Dit zijn vooral veel chemische houdbaarheidsstoffen en toegevoegde aroma’s.
Rozenwater hoort voor een optimale werking puur te zijn zonder al deze toegevoegde ingrediënten. Ook laad ik het rozenwater 48 uur op in bergkristal voor een extra intense werking.
Geïnteresseerd in puur bergkristal-rozenwater of heb je andere vragen? Neem gerust contact met me op.
Benodigdheden:
1. Pluk de rozenblaadjes het liefst in de ochtend. Dan is de kracht van de roos op zijn sterkst. Pluk alleen de blaadjes van een open bloem.
2. Doe het water in de pan en voeg de rozenblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en zet op hoog vuur tot dat het water kookt. Zet het vuur dan laag en laat 15 minuten doorkoken. Zorg dat er geen stoom ontsnapt uit de pan. Hierin zitten juist de etherische oliën die de helende eigenschappen bevatten.
3. Zet het vuur na een half uur uit en laat het water met de deksel op de pan enige uren afkoelen.
4. Giet het afgekoelde rozenwater door een zeef in een (glazen) kan zodat de rozenblaadjes worden opgevangen in de zeef.
5. Giet het rozenwater in een goed uitgekookte of omgespoelde glazen fles of pot en je rozenwater is meteen klaar voor gebruik!
Industrieweg 32-10, 6606 AS Maarssen
Tel. 06-33094350
info@almapura.nl
Openingstijden:
ma tm vrij 10.00 tot 17.00