Logo Alma Pura Massage in Zeist
De werking van bergamot essentiƫle olie
Bergamot etherische olie 

Bergamot is de etherische olie die vrolijk maakt

Bergamot

Bergamot is een citrusvrucht die voorkomt in Vietnam. Het is een kruising tussen een soort limoen en zure sinaasappel. Bergamot wordt door zijn heerlijk frisse geur ook veel gebruikt in de parfumindustrie en cosmetica.

Natuurlijk antidepressivum

Bergamotolie is een natuurlijke antidepressiva. Het maakt vrolijk, geeft een gevoel van frisheid, vreugde en energie in geval van verdriet en depressie.

Stimuleert de spijsvertering

Daarbij stimuleert bergamot de circulatie van het bloed en hormonale afscheidingen die bijdragen aan het behouden van een goede stofwisseling. Dit stimulerende effect verhoogt ook de afscheiding van spijsverteringssappen zoals gal en insuline, waardoor de spijsvertering resulteert in een goede opname van voedingsstoffen, assimilatie en de afbraak van suiker en de daaruit voortvloeiende verlaging van de bloedsuikerspiegel.

 Natuurlijke pijnstiller

Bergamotolie vermindert het gevoel van pijn in het lichaam. In feite stimuleert het de afscheiding van bepaalde hormonen die gevoeligheid van zenuwen voor pijn verminderen. Daarom is het zeer nuttig bij hoofdpijn, verstuikingen, spierpijn of andere symptomen of aandoeningen die een hoge dosis pijnstillende medicijnen nodig hebben. Dit betekent dat je de gevaarlijke bijwerkingen van veel medicijnen voorkomt. Dit soort pillen schaden de lever en de nieren en verdunnen het bloed. 

Natuurlijke oppepper

Bergamot maakt vrolijk en geeft energie. Ook helpt het moeheid verdwijnen.

aroma diffuser bergamot

Bergamot in aroma diffuser

Het verdampen van bergamotolie werkt ontspannend en opwekkend. De olie geeft mentale kracht en energie. Bij angst en emotionele problemen 4-5 druppels verdampen in de aromadiffuser.

Meer over bergamot etherische olie...

Bergamot opent het hartchakra

Bergamotolie past perfect  bij het harthakra en helpt bij verdriet. Het is een troostende en kalmerende olie die ervoor kan zorgen dat je hartchakra weer openstaat voor vreugde.

 

Overige toepassingen van bergamot olie

  • Bij blaasontsteking en ontstekingen aan de urinewegen kan je een zitbad met 20 druppels bergamot olie nemen.
  • Bij spijsverteringsproblemen helpt een buikmassage met een massageolie van 50 ml amandelolie met 5 druppels bergamot etherische olie.
  • Boek een ontspanningsmassage met bergamotolie om weer vrolijk te worden.
     

Kortom bergamot etherische olie maakt vrolijk, geeft moed, kalmeert, opent het hartchakra en werkt pijstillend en stimuleert de spijsvertering.

 

Waarschuwing: gebruik bergamot essentiële olie nooit direct op de huid. Zeker in combinatie met zon veroorzaakt het pigmentvlekken die niet meer weg gaan. Gebruik altijd zuivere en het liefste biologische essentiële oliën. Laat je voor gebruik goed voorlichten door een aromatherapeut.  Een aromaconsult kan je aanvragen via het contactformulier op deze site.

Contact

Industrieweg 32-10
6606 AS Maarssen

Tel. 06-33094350
info@almapura.nl 

Openingstijden:

ma tm do  10.00 tot 17.00

Stel een vraag

Versturen