Logo Alma Pura Massage in Zeist
De geneeskracht van de witte hibiscus 

Witte hibiscus spirituele betekenis 

Witte hibiscus

De witte hibiscus, ook wel de tuinhibiscus genoemd is een plant die in Nederland en België groeit. De stam kan wel tot 3 meter hoog worden en de bloemen bloeien van juli tm september. Deze prachtige bloem is een feestje voor het oog en niet onbelangrijk: eetbaar!

De bloemen kunnen rauw worden gegeten als mooie garnering in bijvoorbeeld een salade. De gedroogde bloemen zijn zeer gezond als thee. Ook de bladeren, stam en wortels van deze plant zijn eetbaar. Vooral de jonge bladeren smaken prima gekookt of rauw in een salade. De bast en wortels worden voor meerdere medicinale doeleinden gebruikt.

Is witte hibiscus thee gezond?

Witte hibiscus thee is zeer gezond en smaakt een beetje fris en zurig. Om de zurige smaak iets te verzachten is honing in de thee een goede oplossing. Witte Hibiscus is een goede bron van vitamine c en heeft een positief tied effect op het lichaam. Zo werkt witte hibiscus thee bij o.a.:

Een hoge bloeddruk
Bij een te hoog cholesterol 
Gaat milde aderverkalkingen tegen
Werkt bij maagproblemen
Helpt tegen kriebelhoest 
Bevat veel antioxidanten die o.a. de cellen beschermen
Verbetert de vetstofwisseling 
Werkt vochtafdrijvend
Werkt ontspannend 
Verbetert de bloeddoorstroming 


Contraindicatie: niet gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding, omdat hibiscus mogelijk de oestrogeen- en testosteronwaardes kunnen verhogen. 

Witte hibiscus bloemen drogen

Om zelf thee te maken van bloemen pluk je de bloemen en haal de stamper eruit. Leg ze op een rekje met een theedoek erover op een donkere en droge plek. Doe er evt. nog een theedoek overheen vanwege het stof. Laat de bloemen drogen totdat ze kurkdroog zijn. Minimaal 10 dagen. Bewaar de gedroogde bloemen in een goed afgesloten pot. 

Witte hibiscus spiritueel...

De witte hibiscus staat voor een nieuw begin, kracht, creativiteit, puurheid en waardering voor zeldzame schoonheid. Ook staat deze bloem voor iemand een warm hart toedragen. 

Deze bloem geeft je de kracht om in moeilijke situaties mild te zijn. Om de zachtere kant in jezelf naar voren te laten komen en om de schoonheid van het leven beter te voelen. Deze bloem opent je kruinchakra en bevordert het helder denken en contact met engelen. 

Een kopje witte hibiscus thee voor het mediteren bevordert de communicatie met je gidsen en helpt je nieuwe en positieve inzichten te krijgen. 

Contact

Osdorperweg 1067TD Amsterdam  

Tel. 06-33094350

info@almapura.nl 

Openingstijden:

Dinsdag 10.00 tot 17.00

Woensdag10.00 tot 17.00

Donderdag 10.00 tot 17.00

Stel een vraag